Almakoch
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kifliket 2 cm vastagságúra felszeleteljük. Az almát lereszeljük, fahéjjal, szegfűszeggel és a vaníliás cukorral ízesítjük.
A tejben feloldjuk a cukrot, és a kiflik felét belemártjuk, majd és a vajjal kikent tepsibe lerakjuk.
A reszelt almát tűzön addig pároljuk míg a leve elpárolog, ha langyosra hűlt, a kiflik tetején egyenletesen elosztjuk. Ráhelyezzük a tejben áztatott kiflik maradékát.
A tojásokkal felkeverjük a tejfölt, hozzáöntjük a megmarad tejet,és egyenletesen elosztva ráöntjük a felső réteg kiflire.
180 fokra felmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki nem akarja megfőzni az almát az jól csavarja ki. Egy kiadós leves után kitűnő második fogás.
Az a recept Fazekas Hajnalkától való.