Főoldal / Desszertek / Almakoch

Almakoch

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almakoch

Almakoch

Hozzávalók:

  • 10 db kifli
  • 8 db alma lereszelve
  • 5 dl tej
  • 4 ek. nádcukor
  • 2 egész tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • őrölt fahéj
  • pici szegfűszeg
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • vaj a kenéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kifliket 2 cm vastagságúra felszeleteljük. Az almát lereszeljük, fahéjjal, szegfűszeggel és a vaníliás cukorral ízesítjük.

A tejben feloldjuk a cukrot, és a kiflik felét belemártjuk, majd és a vajjal kikent tepsibe lerakjuk.

A reszelt almát tűzön addig pároljuk míg a leve elpárolog, ha langyosra hűlt, a kiflik tetején egyenletesen elosztjuk. Ráhelyezzük a tejben áztatott kiflik maradékát.

A tojásokkal felkeverjük a tejfölt, hozzáöntjük a megmarad tejet,és egyenletesen elosztva ráöntjük a felső réteg kiflire.

180 fokra felmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem akarja megfőzni az almát az jól csavarja ki. Egy kiadós leves után kitűnő második fogás.
Az a recept Fazekas Hajnalkától való.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére