Főoldal / Levesek / Almakrémleves

Almakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almakrémleves

Almakrémleves

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb alma
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl víz
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 0,5 dl tej vagy víz
  • 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)

A tálaláshoz: (opcionális)

  • tejszínhab
  • szeletelt mandula
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk és feldaraboljuk. A vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, annyi vízzel amennyi ellepi megfőzzük. Kivesszük belőle a szegfűszeget majd botmixerrel pürésítjük.

A pudingport kikeverjük a cukorral és a tejjel (vagy vízzel).
A lábosba öntjük és ízlés szerinti vizet hozzáadva besűrítjük a levest. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.

Alaposan lehűtjük.
Ízlés szerint tejszínhabbal és szeletelt mandulával a tetején tálaljuk.

Mentés

Mentés

Almakrémleves 4.33/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére