Almás diós linzer
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a cukrot, és a citrom héjat is belekeverjük. A tojássárga hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.
Zárt tálban, hideg helyen egy órát pihentetjük.
Enyhén lisztezett munkalapon 3mm vastagra kinyújtjuk majd hagyományos linzer kiszúróval kiszúrjuk
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A lyukas darabokat lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk durvára vágott dióval.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, a nem lyukas darabra lekvárt kenünk és kevés tölteléket teszünk rá. Befedjük a lyukas lappal.
A töltelékhez az almát összekeverjük cukorral, ízesítjük a fahéjjal és megpároljuk.