Főoldal / Desszertek / Almás fahéjas kuglóf

Almás fahéjas kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás fahéjas kuglóf

Almás fahéjas kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 darab alma
  • 2 kanál citromlé az alma szeletek locsolásához
  • 25 deka margarin
  • csipet só
  • 3 tk fahéj
  • 20 deka kristálycukor
  • 5 tojás
  • 10 deka darált mandula
  • 30 deka liszt
  • 4 kanál mogyoró nugát krém

A tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 deka margarin
  • fél deci étolaj
  • fél tábla fehér csoki

A forma kikenéséhez:

  • margarin
  • morzsa
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A formát kikenem a margarinnal, és megszórom a morzsával.

A meghámozott apró kockákra vágott almákat citromlével lelocsolom.

A puha margarint sóval, cukorral, fahéjjal habosra keverem.A tojásokat is egyenként hozzáadom.Hozzáadom a nugátkrémet.

A mandulát a lisztel sütőporral összekeverem és a keverékhez adom, majd hozzáadom a darabolt almát.

A tésztát kuglóf sütőbe simítom.

175 fokon megsütöm.

A csokoládét felolvasztom és a kuglófra simítom.

Fehér csokival díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére