Elmentem!Almás fahéjas pite
Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl
A tésztához:
- 2 bögre liszt
- fél bögre cukor
- 2 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 1 tk. sütőpor
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- csipet só
A szóráshoz:
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- cukor (ízlés szerint)
- 1 tk. fahéj
- fél citrom leve
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. a tésztacipót egy nagyobb, és egy kisebb cipóra osztjuk.
A pite sütőt kibéleljük sütőpapírral. A nagyobbik tésztát, lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a formánk oldalát is befedje. a formába simított tésztát megszórjuk darával.
A cukrozott, fűszerezett almát feltesszük a lángra és addig melegítjük míg a leve el nem párolog. Ha kihűlt, megtöltjük a pitét az almás töltelékkel.
A maradék tésztát kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk belőle. a tésztacsíkokkal tetszés szerint berácsozzuk a sütemény tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Almás fahéjas pite 4.00/5 (2 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!