Főoldal / Desszertek / Almás fahéjas pite

Almás fahéjas pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás fahéjas pite

almas-fahejas-pite

Hozzávalók:

A bögre 2,5 dl

A tésztához:

  • 2 bögre liszt
  • fél bögre cukor
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  •  csipet só

A szóráshoz:

  • 2-3 ek. búzadara

A töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. fahéj
  • fél citrom leve
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. a tésztacipót egy nagyobb, és egy kisebb cipóra osztjuk.

A pite sütőt kibéleljük sütőpapírral. A nagyobbik tésztát, lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a formánk oldalát is befedje. a formába simított tésztát megszórjuk darával.

A cukrozott, fűszerezett almát feltesszük a lángra és addig melegítjük míg a leve el nem párolog. Ha kihűlt, megtöltjük a pitét az almás töltelékkel.

A maradék tésztát kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk belőle. a tésztacsíkokkal tetszés szerint berácsozzuk a sütemény tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Almás fahéjas pite 4.00/5 (2 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére