Almás muffin Edit konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Megmossuk az almákat,kiszúrjuk a magházát, és 12 karikára felvágjuk. A tetejére való diót, cukrot és a fahéjat egy pohárban összekeverjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és összekeverjük.
A tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó alaposan kihabosítjuk.
Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzá keverjük a tojásos masszához.
A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele.
Mindegyik mélyedést félig töltjük tészta masszával, majd ráhalmozunk egy kiskanál tölteléket. Betakarjuk a maradék tésztamasszával, majd mindegyik tetejére teszünk 1 szelet almakarikát. Megszórjuk a fahéjas diós cukros keverékkel és betesszük a180 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.