Főoldal / Desszertek / Almás muffin Edit konyhájából

Almás muffin Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás muffin Edit konyhájából

Almás muffin Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk. fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg aprított dió
  • 2 és fél tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 0,8 dl étolaj
  • 1,25 dl natúr joghurt

A töltelékhez:

  • 1 db alma durvára reszelve
  • 4 dkg mazsola
  • 1 ek. porcukor

A tetejére:

  • 3 db alma
  • 3 ek. aprított dió
  • 1 tk. fahéj
  • 1 ek. cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Megmossuk az almákat,kiszúrjuk a magházát, és 12 karikára felvágjuk. A tetejére való diót, cukrot és a fahéjat egy pohárban összekeverjük.

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és összekeverjük.

A tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó alaposan kihabosítjuk.
Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzá keverjük a tojásos masszához.

A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele.

Mindegyik mélyedést félig töltjük tészta masszával, majd ráhalmozunk egy kiskanál tölteléket. Betakarjuk a maradék tésztamasszával, majd mindegyik tetejére teszünk 1 szelet almakarikát. Megszórjuk a fahéjas diós cukros keverékkel és betesszük a180 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére