Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Almás pite golyó

Almás pite golyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite golyó

Almás pite golyó

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve)
  • 2 ek. citromlé
  • 1,5 tk. fahéj
  • 8 dkg porcukor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 20 dkg darált keksz (+3 evőkanál a forgatáshoz)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb. 5 perc alatt megpároljuk.

Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk. Nedves kézzel kisebb, golyókat sodrunk, amiket megforgatunk darált kekszben.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére