Ananászos, kókusztejszínes kosárkák
Hozzávalók:
Az ananász zseléhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A porcukrot, a puha margarint, és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Kivajazott kilisztezett formákba nyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rájuk, majd 1-1 marék lencsét, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben világossárgára sütjük, majd leszedjük róluk a papírt és a lencsét.
A szeletelt ananászból kiveszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.
A levéből a zselatin hozzáadásával zselét készítünk. A kosárkákat kirakjuk ananász darabokkal, majd ráöntjük a zselatint.
A kókusztejszínt habbá felverjük, majd a kosárkák tetejére halmozzuk. A tetejét a félretett ananásszal és csoki lencsékkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Készíthetjük zselatin helyett pudinggal és kókusztejszín helyett tejszínhabbal is.