Elmentem!Andaluz gazpacho jól behűtve
Hozzávalók:
- 5 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- egy nagyobb újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db fürtös uborka
- 1db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db piros lecsópaprika
- 4 db chilipaprika
- extraszűz olíva olaj
- 1/2 db citrom
- borecet
- chiliszósz
- csípős fokhagymás chiliszósz
- 6 szál petrezselyemzöld
- 2 szál zeller levél
- 10 bazsalikom levél
- só
- őrölt köménymag
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- 2 szelet szikkadt toastkenyér
- jég
|
Elkészítési idő: |
10 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Glutén mentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktóz mentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek. A többit a chiliszósszal, olívaolajjal, borecettel, citrom levével botmixerrel összekeverem, és a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.
Ebből a mennyiségből 1 liter sűrű levest kaptam.
Tálaláskor egy tálba öntöm, melybe előzőleg néhány jégkockát raktam, teszek rá kettévágott pirított kenyeret, s zöldségekkel megszórom.
Tipp / megjegyzés:
Kánikulában kiváló étel, nem kell a meleg konyhában órákat eltölteni, jól behűtve hűsítő, s nem utolsó sorban egy vitamin bomba.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.