Aranygaluska eperrel
Hozzávalók:
A tetejére:
A krémhez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A lisztet a dagasztóedénybe tesszük, teszünk bele egy csipet sót,
hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a kikevert tojásokat, a tejet és végül az olvasztott margarint.
Géppel kb. 10 perc alatt kidolgozzuk a tésztát.
A tésztát letakarjuk és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
A darált diót a cukorral összekeverjük.
Amikor a tészta megkelt gyúródeszkára borítjuk és kicsit átgyúrjuk. Letakarjuk és ismét kb. 10 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe szorosan egymásmellé rakjuk a tésztadarabokat. A tetejét egy a felvert tojással lekenjük és darált cukrozott dióval megszórjuk.
Erre ismét egy sor tésztakorong kerül, amit tojással lekenünk és megszórunk a cukros dióval.
Egy kicsit kelesztjük a tepsiben mielőtt a sütőbe tennénk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, de több tejet használunk, hogy ne sűrűsödjön be, hanem vanília krém állagú legyen.
A kisült aranygaluskát hideg vanília öntettel és eperrel tálaljuk.