Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók:A tésztához:
A kenéshez:
A szóráshoz:
A sodóhoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztes deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A formát jól kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel. Kirakjuk egy sor tésztával, majd megkenjük a tetejüket olvasztott margarinnal.
A diót összekeverjük a cukorral, és a citromhéjjal, majd megszórjuk vele a tésztát. Újból egy sor tészta következik, majd a margarin és a diós keverék. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.
Letakarva, langyos helyen félórát pihentetjük.
Elkészítjük a sodót. A tejben megfőzzük a pudingport, belekeverjük a cukrot, és lefedve hagyjuk kihűlni, így nem kérgesedik meg a teteje.
A megkelt tésztát 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt szétszedjük és a hideg sodóval meglocsolva kínáljuk.