Banános piskóta tallér
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Megpucolt banánt kb. 3-5 mm vastag karikákra felvágjuk. Két piskóta tallér közé 1 db banán karikát teszünk és fogvájóval átszúrjuk.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a margarinnal, majd mikor elolvadtak hozzá öntjük a tejet. (A tejtől egy kicsit megkeménykedik, ezért tovább kevergessük a vízgőz felett, míg újra híg nem lesz.)
Fogpiszkálónál fogva belemártogatjuk a tallért az olvasztott csokoládéba és az asztalra terített sütőpapírra rá tesszük dermedni (ne érjenek össze). A tallér tetejét pedig megszórjuk kókusz reszelékkel vagy tortadíszítővel, de ez akár el is maradhat.
Később egy tálcára rátesszük és betesszük a hűtőbe tovább dermedni.
Tipp / megjegyzés:
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a piskóta megpuhuljon.