Főoldal / Desszertek / Barackos csokoládés fordított szívek

Barackos csokoládés fordított szívek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barackos csokoládés fordított szívek

Barackos csokoládés fordított szívek

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 nektarin
  • 2 szál menta (ezt én kihagytam)
  • 30 dkg nyújtható fondant vagy marcipán
  • pár csepp lila ételfesték
  • porcukor a szóráshoz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

A darált kekszet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét, a porcukrot, a kicsi kockákra vágott nektarint, a leveleire szedet mentát, majd összegyúrjuk. Fontos,hogy könnyen formázható legyen.

A fondant pár csepp lila festékkel összegyúrjuk porcukrozott munkalapon hogy márványos legyen. Kb.3mm vastagra, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Rásimítjuk a barackos kekszes masszát és a két szélétől kezdve elkezdjük feltekerni, úgy, hogy középen találkozzon a két tekercs. Ezután megfordítjuk és kézzel majd műanyag simítóval a tetejét hegyesre alakítjuk hogy fordított szív alakot kapjunk. Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, majd tálaláskor forró, vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Beküldő: Velkovicsné Annus Rita

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére