Barackos csokoládés fordított szívek
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A darált kekszet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét, a porcukrot, a kicsi kockákra vágott nektarint, a leveleire szedet mentát, majd összegyúrjuk. Fontos,hogy könnyen formázható legyen.
A fondant pár csepp lila festékkel összegyúrjuk porcukrozott munkalapon hogy márványos legyen. Kb.3mm vastagra, és téglalap alakúra kinyújtjuk. Rásimítjuk a barackos kekszes masszát és a két szélétől kezdve elkezdjük feltekerni, úgy, hogy középen találkozzon a két tekercs. Ezután megfordítjuk és kézzel majd műanyag simítóval a tetejét hegyesre alakítjuk hogy fordított szív alakot kapjunk. Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, majd tálaláskor forró, vízbe mártott késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Beküldő: Velkovicsné Annus Rita