Főoldal / Desszertek / Bécsi mákos palacsinta

Bécsi mákos palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bécsi mákos palacsinta

Bécsi mákos palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek. olaj

A mákos töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • kb. 1 dl meleg tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás fehérje
  • 2 ek. rum
  • 1 marék mazsola (elhagyható)

A tál kikenéséhez:

  • vaj

A vanília sodóhoz:

  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a liszttel és az olajjal, majd apránként adagolva hozzá a tejet, keverjük csomómentesre. Majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Hagyjuk állni 10-15 percig.

A palacsintasütőt hevítsük fel, enyhén olajozzuk ki, majd süssük meg benne a palacsintákat.

A mazsolát áztassuk be a rumba.
A mákot keverjük össze a porcukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd öntsük le a forró tejjel, de csak annyival amennyitől sűrű masszát kapunk. Keverjük bele a lecsepegtetett mazsolát, majd lazán forgassuk bele a fehérjéből vert habot.
A mákos töltelékkel töltsük meg a palacsintákat, majd félbevágva sorakoztassuk a kivajazott hőálló sütőedénybe.

A vanília sodó hozzávalóit egy tálban keverjük ki kézi habverővel, majd csurgassuk a palacsinták tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára.

Bécsi mákos palacsinta 3.80/5 (10 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére