Bécsi mákos palacsinta
Hozzávalók:
A mákos töltelékhez:
A tál kikenéséhez:
A vanília sodóhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a liszttel és az olajjal, majd apránként adagolva hozzá a tejet, keverjük csomómentesre. Majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Hagyjuk állni 10-15 percig.
A palacsintasütőt hevítsük fel, enyhén olajozzuk ki, majd süssük meg benne a palacsintákat.
A mazsolát áztassuk be a rumba.
A mákot keverjük össze a porcukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd öntsük le a forró tejjel, de csak annyival amennyitől sűrű masszát kapunk. Keverjük bele a lecsepegtetett mazsolát, majd lazán forgassuk bele a fehérjéből vert habot.
A mákos töltelékkel töltsük meg a palacsintákat, majd félbevágva sorakoztassuk a kivajazott hőálló sütőedénybe.
A vanília sodó hozzávalóit egy tálban keverjük ki kézi habverővel, majd csurgassuk a palacsinták tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára.