Bécsi túrós palacsinta
Hozzávalók:
A túrós töltelékhez:
A tál kikenéséhez:
A vanília sodóhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a liszttel és az olajjal, majd apránként adagolva hozzá a tejet, keverjük csomómentesre. Majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Hagyjuk állni 10-15 percig.
A palacsintasütőt hevítsük fel, enyhén olajozzuk ki, majd süssük meg benne a palacsintákat.
A mazsolát áztassuk be a rumba.
A töltelékhez a tojásokat válasszuk ketté.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá. A túrót keverjük ki a tojások sárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A végén keverjük bele a lecsepegtetett mazsolát és forgassuk bele a fehérjehabot.
Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat, tekerjük fel, és vágjuk ketté középen.
Sorakoztassuk őket kivajazott hőálló edénybe.
A vanília sodó hozzávalóit keverjük simára, majd locsoljuk rá a palacsinták tetejére.
Toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük addig, míg a sodó kellően besűrűsödik, és szép színt kap.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az eredeti receptet Gizi-nél találtam. Én a vaníliasodó mennyiségét megdupláztam, ami csak jót tett neki Próbáljátok ki ti is, mert egyszerűen mennyei.