Berliner kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk vajat, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgával tésztává formázzuk. Fóliába csomagolva, fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd ketté vesszük, és az egyik tésztacipót sütőpapírral bélelt 32×22 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a kakaóval, és a fahéjjal.
Hozzáadjuk a diót, majd beleforgatjuk a habbá vert 7 tojás fehérjét.
A tepsiben lévő tésztára öntjük a tölteléket, majd befedjük a második kinyújtott lappal.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt megsütjük.
HA kihűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.