Főoldal / Desszertek / Bodzás-citromos fagyi

Bodzás-citromos fagyi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bodzás-citromos fagyi

Bodzás-citromos fagyi

Hozzávalók:

  • 2 db citrom
  • 2 db lime
  • 2 dl házi bodzaszörp
  • 6 dl víz
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csokor menta
  • 1/2 l natúr joghurt
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy edénybe öntjük a bodzaszörpöt és a vizet. Belereszeljük a citrusok héját és belecsavarjuk a levüket is. Megkóstoljuk és ha szükséges adunk még  hozzá cukrot. (Én nagyon keveset tettem hozzá, mert jó édes volt a szörp.)

Beletesszük a mentát és összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni, addig a menta is jól kiengedi az ízét.

Kivesszük a mentaleveleket és hozzákeverjük a joghurtot, majd fagyigépbe öntjük és megfagyasztjuk. (Nekem sajnos nincs ilyenem, ezért egy tálban a fagyasztóba tettem és fél óránként villával összetörtem.)

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a fagyasztás idejét nem tartalmazza.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére