Brandyben áztatott sült libamáj lila hagymával fehér kenyérrel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.
Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom.
Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. Kb.15 perc elteltével egy tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült-e. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.
Amíg a máj sül, karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.
A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá piros paprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem.
Fehér kenyérrel fogyasztom.
Tipp / megjegyzés:
Nem csak a máj borsos, de az ára is, viszont nagyon finom, fejedelmi étel.