Főoldal / Desszertek / Bukta négyféle töltelékkel

Bukta négyféle töltelékkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bukta négyféle töltelékkel

Bukta négyféle töltelékkel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg világos tönköly liszt
  • 20 dkg rétes liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • 2 db tojás
  • 7 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 dl  tej

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

A mákos töltelékhez:

  • 5 dkg darált mák
  • 2 dkg  cukor
  • kevés áfonya lekvár

A diós töltelékhez:

  • 5 dkg darált dió
  • 2 dkg  cukor
  • kevés barack lekvár

Az áfonyás töltelékhez:

  • 5dkg  áfonya
  • áfonya lekvár

A csokoládés töltelékhez:

  • nesquik kakaó
  • süthető csoki csepp
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk.

A liszteket átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztát dagasztunk.
Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztetjük, majd munkalapra fordítva átgyúrjuk és 16 db gombócot formálunk a tésztából. A tésztagombócokat konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük.

A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékekkel. 4-4-4-4 egyforma készül. Megtöltve újra gombóccá formáljuk.

Egy hőálló edénybe, vagy kisebb tepsibe sorakoztatjuk őket és még 20 percet kelesztjük. Tojással lekenjük. majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Bukta négyféle töltelékkel 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére