Főoldal / Kelt tészták / Burgonyás sajtos rúd

Burgonyás sajtos rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás sajtos rúd

Burgonyás sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 25 deka főtt burgonya
  • 30 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • 2,5 kis kanál só
  • sajt és köménymag a tetejére
  • 2 deka élesztő
  • fél deci langyos tej
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben kicsit felfuttatom.

A burgonyát átpasszírozom, és a többi hozzávalóval lágy tésztává gyúrom.

A gyúrás után hűtőbe teszem kb 1 órára.

Vékonyra nyújtom, és egyforma csíkokra felvágom.

Tojással lekenem, sajttal és köménymaggal megszórom.

180fokos sütőbe szép arany -barnára megsütöm.

Nem száraz és nem szárad ki másnapra sem.

Burgonyás sajtos rúd 4.24/5 (50 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére