Céklás-diós muffin
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük. (botmixerrel vagy turmixgéppel)
A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a turmixolt céklát, a diót, a vanília aromát, és a sütőporral elkevert lisztet.
Jól összekeverjük.
A muffin formába muffin papírt teszünk, és a formát 3/4 részéig megtöltjük a masszával.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A megsült és kihűlt muffinok tetejét bekenjük a vízzel hígított lekvárral. majd cukros darált dióval, és a fél diószemekkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Amikor először csináltam olyan kétkedve fogadta a családom velem együtt, mert a férjemen kívül senki sem szereti a céklát. De amikor megkóstoltuk, kellemesen csalódtunk,és mind elfogyott egyszerre.