Cinnabon – fahéjas csiga
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A krémhez:
Szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
Közben megpirítjuk a diót, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb. 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnak és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát feltekerjük, mint a bejglit (a vége maradjon alul) és kb. 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és kb. 20 percig pihentetjük.
Amíg pihen, addig elkészítjük a krémet:
A puha margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát is.
A pihentetett csigákat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró csigák tetejére 1-1 evőkanál krémet kanalazunk.
Végül megszórjuk a pirított dióval.
Jó étvágyat kívánok!