Croissant házilag
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, bele öntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a 2 egész tojást, a 20 dkg margarint, a langyos vizet, és simára dagasztjuk.Langyos helyen, duplájára kelesztjük.
Ha megkelt átgyúrjuk, és 8 részre vágjuk. Mind a 8 részt kör alakúra sodorjuk.A maradék rámát felolvasztjuk, és megkenjük a tészta tetejét vele, majd egymásra pakoljuk őket, és betesszük a hűtőbe 15 percre.
Sodrófával 2 cm vastag nagy kört nyújtunk, és 8 részre fel vágjuk.
Megkenjük a töltelékkel, és a szélesebb felénél kezdve feltekerjük kifli alakúra.
A tetejüket kenjük meg tojássárgával.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
A töltelék lehet sajt, lekvár, dió, mák, mogyorókrém, csokikrém…stb.