Cseresznyerakás
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük( gázsütő 3.fokozat ).
A tejet felforraljuk.
A zsemléket lehetőleg egyforma apró kockákra vágjuk, a fölforrósított tejjel meglocsoljuk.
A tejfölt egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a citromlevet, és jól összekeverjük.
A megpuhult zsemlekockákat a tejfölös masszába forgatjuk.
Egy mély tűzálló tálat vastagon kikenünk margarinnal. Belesimítjuk a tejfölös- zsemlés keverék felét.
A cseresznyét lecsepegtetjük, a felét rászórjuk a zsemlekockákra, majd beborítjuk a maradék masszával és a tetejét megszórjuk cseresznyével.
20-25 perc alatt megsütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Melegen hidegen is nagyon finom édesség, ráadásul felhasználható hozzá a megmaradt, kicsit megszikkadt zsemle is.
1 adag : 580 kcal
Beküldő: Alexandra Wagensommer