Cseresznyés csokis cupcake
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban elvegyítjük. A cseresznyét kimagozzuk, apróra felvágjuk és félretesszük.
A tojásokat kihabosítjuk a tejjel, a joghurttal, és a vanília kikapart belsejével. (A vaníliának csak a magjaira van most szükség. A rudat felhasználtjuk pl. vaníliás cukor készítésére.)
A puha vajat habosra kevertjük, majd hozzáadjuk a steviát és azzal is jó habosra keverjük. (Aki édesebben szereti, tegyen bele több cukrot vagy édesítőt.)
Felváltva hozzáadjuk a száraz és a nedves hozzávalókat, majd simára keverjük. Végül beleforgatjuk a cseresznyét és a csoki chipset is.
Formákba adagoljuk, minden mélyedést 3/4 részig megtöltve. 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sülnek meg. (a nagyoknak kell a 25 perc).
Finom, nem túl édes sütemény, remekül pakolható dobozba, így ideális kirándulásokra, strandolásra is.
Tipp / megjegyzés:
Cseresznye helyett meggyel, is elkészíthető. Csokicseppek helyett apróra vágott csokoládét is használhatunk hozzá.