Főoldal / Levesek / Csicsókakrémleves

Csicsókakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csicsókakrémleves

Csicsokakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 deka csicsóka
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis zeller gumó
  • 1 kisebb burgonya
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 leves kocka 
  • fél deci olíva olaj
  • csipet őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 kisebb vöröshagyma
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csicsókát megmosom és a héját lepucolom,a többi zöldséget is a megpucolom és apró kockákra vágom.

A vörös és fokhagymát apróra összevágom.

Az olajat felteszem a tűzre. Az apróra szelt hagymákat kicsit megpárolom az olajban, majd hozzáadom a darabolt zöldségeket, és felöntöm kb 1 liter vízzel. Kicsit sózom, beleteszem a leveskockát és puhára főzöm.
Amikor minden megpuhult az egészet pürésítem botmixerrel,(ilyenkor még lehet hozzáadni egy kevés vizet ha túl sűrű lenne) és a főző tejszínnel behabarom.

Ilyenkor kóstolás után, még sóval borssal lehet ízesíteni.

Pirított rozskenyér kockával és sonkaszeletekkel tálaltam, de ez elhagyható.

Tipp / megjegyzés:

A csicsóka egy gumós növény, felszíne barázdált, így nehezen tisztítható.Húsa fehér színű.Íze hasonlít a burgonyáéhoz, csak sokkal édesebb, és nem utolsó szempont, hogy egy könnyen emészthető, kalóriaszegény zöldség. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, készíthetünk belőle, pürét, leveseket, főzeléket, de akár meg is süthetjük.

Csicsókakrémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére