Csiga rétes
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A locsoláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a meleg tejjel és cukorral felfuttatom.
Amikor felfutott a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle, majd fél órát kelesztem.
A kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom.
A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, és a kinyújtott tésztára vékonyan rákenem, majd mint a bejglit feltekertem.
Ujjnyi vékony szeleteket vágok belőle, és zsírral kikent magas falú tepsibe teszem őket egymás mellé.
Fél órát kelesztettem, és 170 fokos sütőbe teszem sülni. Amikor a tészta félig megsült, akkor tejes cukorral jól meglocsolom vagy egyenként lekenem.
Utána még kb 10percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm.
Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad.
Porcukorral meghintve tálalom.
Ebből a mennyiségből 16 darab készült.
Nagyon finom könnyű a tésztája az íze pedig finom vaníliás.