Csíkos kocka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük. A cukrot és a puha vajat habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Lisztet összevegyítjük a keményítővel és a sütőporral, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva a tojásos masszához adagoljuk.
Az így kapott tésztát két részre osztjuk. Egyikbe belekeverjük a vaníliarúd kikapart magját, a másikba a kakaóport.
Egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a fehér tészta egy ötödét belesimítjuk.
Grill fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben kb 4 perc alatt megsütjük. Miután a sütőből kivettük kb 1 percet hagyjuk hűlni, majd rásimítjuk a barna tészta egy ötödét. Ez a réteg is kb 4 perc alatt megsül.
A maradék tésztákat is hasonló módon sütjük meg.
Mire az egész adag elkészül 5 réteg fehér és 5 réteg barna tészta sül egymásra.
Sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, rácson kihűtjük.
Négy egyforma darabra vágjuk, egymásra forgatjuk a darabokat, majd sűrített tejjel “összeragasztjuk”. Alufóliába csomagoljuk a hasábot hogy biztosan összeragadjon. (kb 1/2 óra)
A felforrt tejszínben megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd a sütire öntjük. Krokánttal megszórjuk.