Csirkemell dubarry módra
Hozzávalók:
A besamelmártáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Felhevített olajon mindkét oldalát átsütjük.
A karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük, majd leszűrjük.
A besamelhez a margarint, a liszttel, és a tejjel simára keverjük majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
Tűzről levéve, kicsit hagyjuk hűlni, ezután a tojás sárgáit és a tejfölt is belekeverjük.
A hús szeleteket egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.
Karfiol rózsákkal megpakoljuk, rákanalazzuk a mártást, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Letakarjuk alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük míg a sajt szép színt kap.