Csokidarabos keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. (nem volt itthon barna cukrom, így csak sima fehér cukor került bele. De barna cukorral szebb lesz a színe és az íze is más lesz.) Jó habosra kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília esszenciát.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. A lisztes keveréket hozzákeverjük a vajas masszához. Végül beleforgatjuk a csokidarabokat, óvatosan, hogy ne törjenek össze.
Ha a massza nagyon lágy, akkor tegyük a hűtőbe fél-egy órára.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat rakosgatunk a masszából. (Lehet teáskanállal is, ha kisebb kekszeket szeretnénk.)
A tésztahalmok között helyet hagyunk, mert a kekszek elterülnek. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.Akkor jó, ha a széle kezd aranysárga lenni.
A csokidarabos keksz légmentes dobozban sokáig eltartható. (de csak akkor, ha sikerül jól eldugni)
Tipp / megjegyzés:
Ez egy egyszerű vajas keksz alap és csokidarabokat kevertem bele, de finom aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, többféle csokival, dió vagy mogyoródarabokkal is.