Csokikrémes fonott kalács
Hozzávalók:A tésztához:
A krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a vaj kivételével a kenyérsütőbe tesszük, és dagasztó programon bedagasztjuk a tésztát. A puha vajat csak a dagasztás második felében adagoljuk a tésztához. Ezután kelesztőtálban 1 órát kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkán egy nagy téglalappá nyújtjuk.
A tölteléket még azalatt elkészítjük, amíg kel a tészta. A főzőcsokit megolvasztjuk a vajjal együtt, majd hozzákeverjük a nutellát és amikor kihűl, akkor egy pár kanál tejszínnel kenhetővé keverjük.
A tölteléket a téglalapra kenjük, és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy éles késsel középen kettévágjuk, de nem teljen, a tetején 2-3 centi egyben marad. A két rudat egyszerűen fogjuk és szépen összecsavarjuk úgy, hogy a csoki csíkok kívülre kerüljenek. Letakarva még 30 percet kelesztjük, majd tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva kínáljuk. Nagyon finom lett a tészta is, meg a csokikrém is.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon megkelt a tészta, legközelebb mindenképpen formában fogom sütni, hogy ne terüljön annyira szét.