Főoldal / Desszertek / Csokoládékrémes pohárdesszert

Csokoládékrémes pohárdesszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládékrémes pohárdesszert

Csokoládékrémes pohárdesszert

Hozzávalók:

  • 1 tábla minőségi étcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín + 1 dl a tetejére
  • 8 db babapiskóta
  • 0,5 dl erős fekete kávé
  • csokoládéforgács a díszítéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és elosztjuk a poharak alján.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd időnként megkeverve hagyjuk langyosra hűlni.

A mascarponet az olvasztott csokoládéhoz keverjük. (ebben a fázisban adhatunk hozzá pár csepp rumot, vagy narancslikőrt is ízesítésnek)

Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd elosztjuk a kávés piskóták tetején.

A csokoládékrémet, a maradék tejszínnel és csokoládéforgáccsal díszítjük. Megszórhatjuk pirított mogyoróval. mandulával, dióval is.
Hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.

Tipp / megjegyzés:

(célszerű a 3dl tejszínt egyben felverni, és a díszítéshez keveset félretenni belőle)

Csokoládékrémes pohárdesszert 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére