Csokoládékrémes pohárdesszert
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és elosztjuk a poharak alján.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd időnként megkeverve hagyjuk langyosra hűlni.
A mascarponet az olvasztott csokoládéhoz keverjük. (ebben a fázisban adhatunk hozzá pár csepp rumot, vagy narancslikőrt is ízesítésnek)
Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd elosztjuk a kávés piskóták tetején.
A csokoládékrémet, a maradék tejszínnel és csokoládéforgáccsal díszítjük. Megszórhatjuk pirított mogyoróval. mandulával, dióval is.
Hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.
Tipp / megjegyzés:
(célszerű a 3dl tejszínt egyben felverni, és a díszítéshez keveset félretenni belőle)