Csokoládés gyufaszálak
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat tálba szitáljuk, a közepébe beleütünk egy egész tojást, és egy sárgáját. Hozzáadjuk a darabolt puha rámát és sima tésztát gyúrunk belőle.Fél órára a hűtőben pihentetjük.
Begyújtjuk a sütőt, a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.
A deszkán a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és egy vonalzó segítségével, fél cm széles, és 8 cm hosszú csíkokat vágunk.
A tojásfehérjét könnyedén felverjük, és a gyufaszálakat lekenjük vele.A porcukorral elkevert kristály cukorral megszórjuk.
A sütőlemezre rakjuk, és 12 percig sütjük. Ha kihűlt az egyik végét csokiba mártjuk és a lemezen hagyjuk megdermedni. Kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha van fehér csokink a felét abba mártjuk. Egy mutatós egyszerűen elkészíthető süteményt kapunk.