Csupa csoki csoda
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A tésztához való csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A sárgákat kikeverjük a cukorral, bele csorgatjuk a langyosra hűlt olvasztott csokit, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük, A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és a csokoládés masszába forgatjuk.(óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze)
A masszát, egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt két lapba elvágjuk.
A megolvasztott, de már langyos csokit kikeverjük a puha margarinnal. A piskótát megtöltjük a krémmel, és hűtőben megdermesztjük.
Amíg a sütemény dermed elkészítjük a csokimázat. A csokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk.
A kihűlt süteményt kockákra vagy kis téglalapokra vágjuk, majd a csokiba mártjuk, és rácsra tesszük. A tetejét a maradék csoki krémmel, szeletelt mandulával, vagy tetszés szerint díszítjük.
Tálalásig a hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A csokit én mindig a Lidliben veszem, nem kell hogy drága legyen, csak arra ügyeljünk hogy ne legyen benne töltelék.
Beküldő: Maja