Főoldal / Desszertek / Csupa csoki csoda

Csupa csoki csoda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csupa csoki csoda

Csupa csoki csoda

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek, liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tábla olvasztott csoki

A krémhez:

  • 25 dkg puha margarin
  • 1 tábla olvasztott langyos csoki

A bevonathoz:

  • 3 tábla csoki
  • 15 dkg margarin
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához való csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.

A sárgákat kikeverjük a cukorral, bele csorgatjuk a langyosra hűlt olvasztott csokit, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük, A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és a csokoládés masszába forgatjuk.(óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze)

A masszát, egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt két lapba elvágjuk.

A megolvasztott, de már langyos csokit kikeverjük a puha margarinnal. A piskótát megtöltjük a krémmel, és hűtőben megdermesztjük.

Amíg a sütemény dermed elkészítjük a csokimázat. A csokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk.

A kihűlt süteményt kockákra vagy kis téglalapokra vágjuk, majd a csokiba mártjuk, és rácsra tesszük. A tetejét a maradék csoki krémmel, szeletelt mandulával, vagy tetszés szerint díszítjük.

Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
A csokit én mindig a Lidliben veszem, nem kell hogy drága legyen, csak arra ügyeljünk hogy ne legyen benne töltelék.

Beküldő: Maja

Csupa csoki csoda 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére