Dinnyeleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A görögdinnyét és a sárgadinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. Annyi dinnyét teszünk az aprítóba, hogy kb. 5-6 dl legyen a turmixolt dinnye.
Feltesszük egy edényben a tűzhelyre, kb. fél liter vizet öntünk hozzá, és ízlés szerint, a dinnye édességétől függően édesítjük. Csipetnyi sót is adunk hozzá, hogy az édes íz jobban kijöjjön.
Míg felforr, a tejszínben elkeverjük a pudingport (vagy kb. 2 dkg étkezési keményítőt és 2 csomag vaníliás cukrot). Ha már csomómentes, a leveshez öntjük de csak pár percig főzzük. Kihűtjük, és beleszórjuk a félretett dinnyekockákat. Jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Igazi nyári gyümölcsleves, és nem utolsó sorban a nem elég édes görög- és sárgadinnye nagyon jól felhasználható hozzá, hiszen cukorral (vagy édesítőszerrel) a saját ízlésünkre édesíthetjük.