Főoldal / Levesek / Dinnyeleves

Dinnyeleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Dinnyeleves

Dinnyeleves

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • 1 közepes sárgadinnye
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy vaníliás cukor és étkezési keményítő)
  • 2 dl tejszín
  • csipetnyi só
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A görögdinnyét és a sárgadinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. Annyi dinnyét teszünk az aprítóba, hogy kb. 5-6 dl legyen a turmixolt dinnye.

Feltesszük egy edényben a tűzhelyre, kb. fél liter vizet öntünk hozzá, és ízlés szerint, a dinnye édességétől függően édesítjük. Csipetnyi sót is adunk hozzá, hogy az édes íz jobban kijöjjön.

Míg felforr, a tejszínben elkeverjük a pudingport (vagy kb. 2 dkg étkezési keményítőt és 2 csomag vaníliás cukrot). Ha már csomómentes, a leveshez öntjük de csak pár percig főzzük. Kihűtjük, és beleszórjuk a félretett dinnyekockákat. Jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Igazi nyári gyümölcsleves, és nem utolsó sorban a nem elég édes görög- és sárgadinnye nagyon jól felhasználható hozzá, hiszen cukorral (vagy édesítőszerrel) a saját ízlésünkre édesíthetjük.

Dinnyeleves 4.00/5 (3 értékelés)

Alíz (10 Recept)

Nagyon szeretek sütni, főzni, új recepteket kipróbálni, kitalálni, és mindezt másokkal is megosztani. Eddig több mint 1100 étel receptjét osztottam meg a www.azila.gportal.hu oldalon.


Szólj hozzá!

A lap tetejére