Dinnyés-kókuszos misu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A héj nélküli dinnyét felkockázzuk, a magokat eltávolítjuk és a kókuszreszelékben megforgatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, a tojások sárgáját, majd a mascarponét is. Vaníliával ízesítjük.
A kávét lefőzzük, és kihűtjük.
A babapiskótákat megmártjuk a kávéban (nem áztatjuk), aki úgy gondolja, hogy kell a kávéba cukor vagy édesítőszer tehet bele. Egy jénaiba, vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk a babapiskótákat. Erre jön a mascarpone krém fele, majd a dinnyekockák, újabb sor babapiskóta, végül krémmel zárjuk a rétegezést.
Tetejét kakaóporral, vagy reszelt csokival megszórjuk, és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután szépen szeletelhető és fogyasztható.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.