Főoldal / Kelt tészták / Dióhabos és fahéjas csiga

Dióhabos és fahéjas csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dióhabos és fahéjas csiga

Dióhabos és fahéjas csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 1 ek. kristálycukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 nagy tojás (L-es)
  • 1 csipet só

A dióhabhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió

A fahéjas töltelékhez:

  • fahéjas cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral meleg helyen kb.10 perc alatt felfuttatjuk. Ezután egy nagy tálban a maradék tejjel és a többi tésztához valóval 7-8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, ha olyan tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától, se kemény, se lágy. Langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük.

Amíg a tészta kel elkészítjük a tojáshabot. Felrakunk vizet forrni egy nagy lábasba, és egy arra alkalmas edényben a gőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukorral. Akkor jó a hab, amikor elkezd az edény falán cukrosodni. A végén beleforgatjuk a darált diót.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A tésztarudat 3-4 centis darabokra vágjuk, majd kivajazott-kilisztezett tepsibe (vagy tortaformába) egymás mellé helyezzük őket.

170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Én a tésztát kettő részre osztottam és a felébe fahéjas cukrot töltöttem.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére