Dióhabos és fahéjas csiga
Hozzávalók:A tésztához:
A dióhabhoz:
A fahéjas töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral meleg helyen kb.10 perc alatt felfuttatjuk. Ezután egy nagy tálban a maradék tejjel és a többi tésztához valóval 7-8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, ha olyan tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától, se kemény, se lágy. Langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a tojáshabot. Felrakunk vizet forrni egy nagy lábasba, és egy arra alkalmas edényben a gőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukorral. Akkor jó a hab, amikor elkezd az edény falán cukrosodni. A végén beleforgatjuk a darált diót.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A tésztarudat 3-4 centis darabokra vágjuk, majd kivajazott-kilisztezett tepsibe (vagy tortaformába) egymás mellé helyezzük őket.
170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Én a tésztát kettő részre osztottam és a felébe fahéjas cukrot töltöttem.