Dióhabos rácsos
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a sütőporos lisztben, hozzáadjuk a cukrot, maja a tojássárgával és a tejföllel tésztává formázzuk.
Fóliába csomagoljuk és egy órát a hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd a 2/3-ad részét egy 31×21 cm-es formába nyújtjuk.
Fahéjba forgatott szilvával befedjük a tésztát, majd elkészítjük a dióhabot. A darált diót összekeverjük a felvert tojásfehérjével és a szilva tetejére simítjuk.
A megmaradt 1/3 tésztából rudakat sodrunk (vagy kinyújtjuk és csíkokra vágjuk) és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Felvert tojással lekenjük és
180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, por alakú édesítővel megszórva kínáljuk.