Diós csiga Maja konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Akkor jó a tésztánk ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Míg kel a tésztánk előkészítjük a tölteléket. A darált dióhoz hozzá adjuk a cukrot, a fűszereket és összekeverjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk, kettévágjuk az egyiket vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a tetejét az olvasztott (de nem forró) margarinnal. A fele diós tölteléket eloszlatjuk a tészta tetején. Feltekerjük, és 3 cm-es szeleteket vágunk belőle.
A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. A másik adag tésztával is így járunk el.
A maradék margarinnal meglocsoljuk a csigák tetejét, és megszórjuk a maradék darált dióval.
Előmelegített sütőben 180 fokon világos sárgára sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A dióhoz adhatunk mazsolát, vagy az egyik fél tésztát dióval a másik fél tésztát kókusszal, gesztenyével, stb … töltjük meg.