Főoldal / Kelt tészták / Diós csiga Maja konyhájából

Diós csiga Maja konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós csiga Maja konyhájából

Dióscsiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 3 dl langyos tej
  • 1 cs. szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss élesztő)

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • őrölt fahéj
  • egy csipet szegfűszeg
  • 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Akkor jó a tésztánk ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Míg kel a tésztánk előkészítjük a tölteléket. A darált dióhoz hozzá adjuk a cukrot, a fűszereket és összekeverjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk, kettévágjuk az egyiket vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a tetejét az olvasztott (de nem forró) margarinnal. A fele diós tölteléket eloszlatjuk a tészta tetején. Feltekerjük, és 3 cm-es szeleteket vágunk belőle.

A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. A másik adag tésztával is így járunk el.

A maradék margarinnal meglocsoljuk a csigák tetejét, és megszórjuk a maradék darált dióval.

Előmelegített sütőben 180 fokon világos sárgára sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A dióhoz adhatunk mazsolát, vagy az egyik fél tésztát dióval a másik fél tésztát kókusszal, gesztenyével, stb … töltjük meg.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére