Diós keksz szalámi
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kekszet összetörjük, legyenek benne kisebb és nagyobb darabok is.
A tejet a margarinnal egy lábosban melegíteni kezdjük, amíg a margarin feloldódik benne.
Hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük, hogy elolvadjon benne.
Belekeverjük a kakaóport, a rumot, majd a diót és a kekszet.
Alaposan összekeverjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk, jól belenyomkodjuk, majd a tetejére hajtjuk a túllógó fóliát, és hűtőbe tesszük dermedni.
Ha nincs őzgerincformánk, akkor egy folpack darabra helyezzük és meghengergetjük vele, majd becsomagolva hűtőbe tesszük, amíg szeletelhetőre dermed.
Fagyasztóban hetekig is tárolható, csak fogyasztás előtt vegyük elő, hogy eléggé kiengedjen, és szeletelhető legyen.