Diós, mákos aranygaluska rózsák
| Hozzávalók:
 Továbbá a mázhoz: 
 A sodóhoz: 
 | 
 | 
Elkészítés:
1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük az élesztővel és 1 kk cukorral. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A liszttel elkeverjük a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a langyos tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Majd lisztezett deszkán vastagra kinyújtjuk, nagyobb gömböket formálunk a fele masszából, megmártjuk az olajban, utána fele-fele arányban dióban és mákban megforgatjuk a tésztát.
Kivajazott muffin formákba rakjuk.
A másik fele tésztából pici gömböket formázunk, előbb olajba, majd dióban és mákban meghempergetjük.
A kis gömböket rózsa formában próbáljuk -az előzőleg muffin papírba rakott- tésztára tenni.
A közepében próbáljunk az ujjunkkal egy lyukat nyomni, később ide jön a krém.
Előmelegített sütőben kisütjük.
A sodóhoz a tejet felforraljuk.
Kevés tejben elkeverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot csomómentesre, és a felforrt tejhez adjuk, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
A kihűlt rózsákat megtöltjük a langyos krémmel.
Tipp / megjegyzés:
Így elkészítve kicsit bonyolultabb de mutatósabb.
 Receptkirály.hu Receptek képekkel
Receptkirály.hu Receptek képekkel
				
 
											 
											