Dobos muffin
Hozzávalók:
A kémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A puha margarint habosítsuk ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a tejet, és a sütőporos lisztet.
A muffin formát béleljük ki muffin papírral, és a masszával töltsük meg a formákat. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mivel tele tettük a formákat a muffinunknak lett egy kalapja, amit levágunk.
A 10 dkg cukorból karamellt készítünk és a kalapokat bevonjuk vele.
A krémnek a csokit felolvasztjuk vízgőz felett , majd az aromát és a tojásfehérjét hozzáadva kemény habbá verjük.
A muffinokat megtöltjük a krémmel, és rátesszük a kalapját, majd a hűtőben kidermesztjük. Hidegen kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Gyorsan kell dolgoznunk a karamellel mert hamar megszilárdul, de ha melegítjük újra folyékony lesz.