Főoldal / Desszertek / Drazsé szelet

Drazsé szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Drazsé szelet

Drazsé szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás sárgája
  • 4 deka cukor
  • 8 deka olvasztott margarin
  • 4 tojás fehérje
  • 6 deka cukor
  • 12 deka liszt 
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 7 deci tej
  • 1 doboz mascarpone
  • 2 tojás fehérje
  • 15 deka cukor
  • 1 cs. mazsolás drazsé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral, és a puha margarinnal habosra kikeverem.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, és a sárgájához adom.

A lisztbe vegyítem a sütőport, és a masszába keverem.

Sütőpapiros sütőlapon 170-180 fokon megsütöm.

Amikor meghűlt 3 egyenlő részre felvágom.

Elkészítem a krémet.

A vaníliás pudingot a tejjel megfőzöm. Amikor kihűlt hozzáadok egy doboz mascarponét.

A tojás fehérjét gőz felett cukorral felverem, és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez adok. A többi a tészta tetejének díszítésére kell.

A lapokat a krémmel összetöltöm, és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok.

A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére