Eperkrémes piskótarolád
Hozzávalók:A tészta hozzávalói (gáztepsihez):
Az eperkrém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
Egy keverőtálban keverjük habosra a porcukrot az egész tojásokkal. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön.
Állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és kanalanként a forró vizet. Így keverjük még 1-2 percig.
A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és egy keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)
A masszát kanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be 150 fokra előmelegített sütőbe, majd légkeveréssel süssük 10-15 perc alatt készre.
A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen)
Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel. (a tészta nem fogja magába szívni a konyharuhából a nedvességet!!!)
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez)
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével kikeverjük.
A Hulalát (vagy a habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Egy keveset vegyünk ki belőle, és tegyük félre. (ezzel vonjuk majd be a rolád külső részét)
A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze. (én pár szem epret villával összenyomtam, és úgy kevertem a krémhez, így szép rózsaszín lett a krém)
Csavarjuk ki a papírból a tésztát, majd egyenletesen kenjük meg az epres krémmel. Óvatosan csavarjuk fel, majd a félretett krémmel vonjuk be a külsejét is.
Ezután a félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel díszítsük ki, majd a maradék csokoládéval ízlés szerint csorgassuk meg a roládot. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a roládot, majd éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.