Főoldal / Levesek / Eperkrémleves Marcsi konyhájából

Eperkrémleves Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Eperkrémleves Marcsi konyhájából

Eperkrémleves Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 csapott ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Levesbetétnek:

  • 10 dkg eper
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 5 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret megmossuk, és darabokra vágjuk.

Összeturmixoljuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Bele szórjuk a pudingport. (Ha egy egész zacskót hozzáteszünk nagyon sűrű lesz.) Adjuk hozzá a tejet, és habverővel keverjük alaposan össze. (A tej mennyiségével variálhatunk a leves állagán.) Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, miközben a leves lehűl, kicsit sűrűsödni fog.

Hidegen tálaljuk, friss gyümölcsdarabokkal, vagy csak így magában egy kis tejszínhabbal a tetején.

Eperkrémleves Marcsi konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére