Főoldal / Desszertek / Epres gömb

Epres gömb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres gömb

Epres gömb

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 2 dkg DW cukorhelyettesítő1:4
  • 8 dkg tejföl
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg tönköly keksz (darálva)
  • 8 dkg dió (darálva)
  • A forgatáshoz:
  • földimogyoró krokant
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az összedarabolt epret a cukorhelyettesítővel, és a vajjal összemelegítjük, majd botmixerrel összedolgozzuk.

Miután kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, a diót, és a kekszet.
15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy könnyen formázható állagúra hűljön/álljon össze.

Nedves kézzel golyókat formázunk belőle és durvára vágott földimogyoróba forgatjuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére