Elmentem!Epres gömb
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 2 dkg DW cukorhelyettesítő1:4
- 8 dkg tejföl
- 8 dkg vaj
- 20 dkg tönköly keksz (darálva)
- 8 dkg dió (darálva)
- A forgatáshoz:
- földimogyoró krokant
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az összedarabolt epret a cukorhelyettesítővel, és a vajjal összemelegítjük, majd botmixerrel összedolgozzuk.
Miután kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, a diót, és a kekszet.
15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy könnyen formázható állagúra hűljön/álljon össze.
Nedves kézzel golyókat formázunk belőle és durvára vágott földimogyoróba forgatjuk.
Mentés
Mentés
A konyha világa (83 Recept)Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket.
Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve:
A konyha világa