Epres-joghurtos muffin
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Béleljük ki a muffin formát papírral, melegítsük elő a sütőt.
Ha fagyasztott epret használunk, hagyjuk teljesen felolvadni, és csöpögtessük le.
A hozzávalókat az eper kivételével tegyük egy tálba és keverjük össze. A muffin formákat 2/3 részig töltsük meg a masszával majd nyomkodjuk bele a darabolt epret.
Előmelegített sütőben 170 fokon 25-35 percig sütjük.
Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy porcukorral kikevert mascarponeval és friss gyümölccsel tálaljuk.
Ha fagyasztott epret használunk, a lecsöpögött levét beletehetjük a tésztába, ebben az esetben kevesebb joghurtot tegyünk bele. A süteményt elkészíthetjük egy kerek 24 centiméteres tortaformában is.