Erdei gyümölcsös kiflipuding
Hozzávalók:
A rétegezéshez:
Az öntethez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A pár napos kiflit felkarikázzuk.
Az összes tejet egy lábosba öntjük és a cukorral valamint a vaníliás cukorral felmelegítjük. A fele kiflivel kibéleljük a poharak alját a másik felét egy tálba halmozzuk.
A meleg tejjel meglocsoljuk a poharakban lévő kifliket, hogy megszívják magukat. Majd egy kicsit meglocsoljuk a tálban lévő kiflit is. Ehhez a művelethez kb. 3dl tejet használunk el az összes mennyiségből.
A lábos tejet visszatesszük a tűzhelyre melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a tojásokkal és kevés tejjel. A lábosban lévő tejhez öntjük és folytonos kevergetés mellett krémesre főzzük.
Minden pohárban lévő kiflit megöntözünk pudinggal, majd megszórjuk friss vagy mirelit bogyós gyümölccsel. A tálban lévő tejjel meglocsolt kiflivel befedjük, majd a maradék pudingot elosztjuk a poharak tetején.
Betesszük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.
Elkészítjük az öntetet.
A gyümölcsöket a vízzel és a cukorral összeforraljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk.
A szószt egy tálkába öntjük és tálalásig félretesszük.
Az erdei gyümölcsös kiflipudingot a gyümölcsszósszal, bogyós gyümölcsökkel és tejszínhabbal kínáljuk.