Ezersziget saláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük. A salátát levelekre szedjük és egy közepes darabokra tépjük.
Mindezeket összekeverjük, egy tálba tesszük és nyakon öntjük a salátaöntettel.
A házi ezersziget öntet hozzávalói és elkészítése:
1 deci majonéz
1 deci natúr joghurt
3 csemege uborka
3 evőkanál paradicsomsűrítmény vagy ketchup
3 evőkanál tej
1 db tojás
1 db zöldpaprika
1 db kápia paprika
kevés tabasco szósz
2 teáskanálnyi citromlé
1/2 csokor petrezselyem
só, bors, pirospaprika
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a majonézt, a tejet és a joghurtot, és alaposan elkeverjük. A kápia és a zöldpaprikának levágjuk nagyjából a negyedét, és olyan apróra vágjuk, amilyenre csak bírjuk. Hasonlóan apróra vágjuk a csemegeuborkát, és finomra metéljük a petrezselymet is, és hozzáadjuk a már kész masszához. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a citromlevet, folyamatosan kóstolgatva, végül 4 csepp tabasco szószt. Vigyázzunk vele, mert ha túl csípős lesz, elnyomja a többi hozzávaló ízét. Végül sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészültünk, legalább harminc percig hagyjuk állni, amíg összeérnek az ízek. Ezután újra kóstoljuk meg, és ha szükséges, utána fűszerezhetünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!