Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Ezersziget saláta

Ezersziget saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ezersziget saláta

Ezersziget salàta

Hozzávalók:

  • 1 közepes jégsaláta
  • 3 db piros pritamin paprika
  • 3 db zöld pritamin paprika
  • 3 db sárga paprika
  • 4 db paradicsom
  • 240 gramm Ezersziget salátaöntet
    (bolti vagy házi)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, majd felszeleteljük. A salátát levelekre szedjük és egy közepes darabokra tépjük.

Mindezeket összekeverjük, egy tálba tesszük és nyakon öntjük a salátaöntettel.

A házi ezersziget öntet hozzávalói és elkészítése:

1 deci majonéz
1 deci natúr joghurt
3 csemege uborka
3 evőkanál paradicsomsűrítmény vagy ketchup
3 evőkanál tej
1 db tojás
1 db zöldpaprika
1 db kápia paprika
kevés tabasco szósz
2 teáskanálnyi citromlé
1/2 csokor petrezselyem
só, bors, pirospaprika

A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a majonézt, a tejet és a joghurtot, és alaposan elkeverjük. A kápia és a zöldpaprikának levágjuk nagyjából a negyedét, és olyan apróra vágjuk, amilyenre csak bírjuk. Hasonlóan apróra vágjuk a csemegeuborkát, és finomra metéljük a petrezselymet is, és hozzáadjuk a már kész masszához. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a citromlevet, folyamatosan kóstolgatva, végül 4 csepp tabasco szószt. Vigyázzunk vele, mert ha túl csípős lesz, elnyomja a többi hozzávaló ízét. Végül sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészültünk, legalább harminc percig hagyjuk állni, amíg összeérnek az ízek. Ezután újra kóstoljuk meg, és ha szükséges, utána fűszerezhetünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére